Toki (Code in a Box) | Mindscape

De comeback van de gekke aap
Toki gaat weer op avontuur! De cultgame, het actie/platformspel dat oorspronkelijk uitkwam voor de arcadekast in 1989, maakt een comeback in een nieuwe, zeer aapachtige versie! Volledig opnieuw met de hand getekend en helemaal opnieuw georkestreerd!

Toki de strijder leeft rustig in de jungle, samen met zijn geliefde Miho. Dan duiken de wrede voodoo-heks Vookimedlo en de gemene demon Bashtar uit het niets op. Ze ontvoeren Miho en veranderen de arme Toki in een chimpansee! Hij is nu harig, traag en nonchalant geworden! Zijn geliefde zal zich absoluut veel zorgen maken…

Ontdek Toki 30 jaar later opnieuw
Kruip in de huid van Toki en doorkruis sublieme omgevingen die worden bevolkt door oerlelijke schepsels!

Het Doolhof, het Meer van Neptunus, de Vuurgrot, Het IJspaleis, de duistere Jungle en het gouden Paleis worden geteisterd door de ondergeschikten van Vookimedlo. Miho bevrijden is geen kattenpis! Van deze verwerpelijke wezens met de zoete namen Boloragog, Rambacha, Mogulvar, Zorzamoth en Bashtar lopen de rillingen je echt over de rug en de houding van Toki stelt je ook niet echt gerust!

Je zult je dus moeten behelpen met wat er voorhanden is om je eruit te redden. Toki kan gelukkig wel lopen, springen, zwemmen, klimmen en spuwen! Het is inderdaad het handig gebruikte speeksel dat ervoor zorgt dat Toki zich van zijn vijanden kan ontdoen…

Vind de legendarische moeilijkheid terug uit de gouden eeuw van de videogame
‘Insert coin’… opnieuw en opnieuw, om tot het eind van het avontuur te komen! Hebben de arcadekasten je geruïneerd? Dan is het nu tijd om het goed te maken en te spelen onder comfortabelere omstandigheden, maar wel nog steeds met een even veeleisende gameplay! De High score wacht alleen nog op jou!

Nieuwelingen zullen echter een nieuwe, wat eenvoudigere modus waarderen.

Een echte Remake, uitgevoerd met meesterhanden
De game is helemaal opnieuw met de hand getekend door Philippe Dessoly, illustrator van beroemde manga’s zoals Albator & Goldorak, strips en videogames. Indertijd werkte hij aan de Amiga-versie van Toki, in 1991, hij tekende eveneens voor de game Mr. Nutz (1992). Dankzij zijn schetsen komt Toki mooier en gekker dan ooit terug.

De muziek, volledig opnieuw georkestreerd door de componist Raphaël Gesqua, belooft een avontuur op het ritme van noten die tegelijkertijd retro en modern zijn. Deze bekroonde musicus componeerde eerder de muziek van zo’n honderdtal videogames.

Op technisch niveau is het aan het enorme werk van Pierre Adane te danken, de krachttoer van deze spannende ervaring. De developer heeft met name gewerkt aan Mr. Nutz (1992) en ontwierp de game Tennis Top Spin (2003).
EAN: 3760156485461
artikelnummer: 
platform: Mindscape, Nintendo Switch

Prijs: 12.00  (klik hier voor meer informatie